skip to Main Content

La Ratafia Malhivern és una ratafia més aviat seca, amb poc sucre afegit i que es nota l’aiguardent.

Hi ha poc sucre per que no emmascari les aromes. D’aquesta manera l’aiguardent ajuda a ressaltar en primera instancia les tonalitats més refrescants de la menta. En segona instancia i d’una forma més reposada es nota el poliol i la camamilla. Desprès, surten els gustos més àcids a llimona i finalment un gust a picant.

Deixa un regust molt agradable en boca i passa molt bé.

Es recomanable prendre-la sola sense gel, en un vas si pot ser de vidre i dels que venen a la Fira de la Ratafia.

És una ratafia d’autor, inspirada en la recepta original d’en Francesc Pla i Rodas, impulsor de la Festa de la Ratafia i guanyador de  varios anys seguits del concurs de la ratafia.

A partir d’una mostra molt ben guardada de la ratafia guanyadora de l’any 1988 junt amb la recepta, la Mariona, química i experta en aromes i l’Eduard, biòleg (fill d’en Francesc). Han trobat la manera de reproduir aquesta ratafia de la manera més fidedigna de l’original.

Bona part de les herbes són collides a Santa Coloma de Farners, el tomanyí per exemple, és del Rocar. La salsa de pastor de Santa Victòria de Sauleda. La Farigola i el romaní de Farners. La marialluïsa i la salvia de casa.

Eduard Pla i Mestras
Santa Coloma de Farners
01/11/2018

Back To Top