skip to Main Content
aaff_retoc_ratafia_malhivern_web_sensefons

El nostre punt de partida ha estat la llibreta de receptes d’en Francesc on s’explica la fórmula que, com molts ja sabeu, va ser premiada any rere any al concurs de la ratafia de Santa Coloma. Com a bon científic, tenia un mètode i deixava constància de tots els detalls amb anotacions precises que ens han permès extrapolar la seva recepta a escala més gran.

La Ratafia Malhivern s’elabora a la Pobla de Segur, amb la col·laboració de l’experimentat i premiat Àngel Portet, a qui estem molt agraïts per la seva bona predisposició des del primer dia i per fer-ho tot tan fàcil. La recepta és formulada i reversionada per l’Eduard Pla, biòleg apassionat per la botànica; i la Mariona Julià, química i post graduada en aromes i fragàncies.

Per mantenir l’essència de la recepta original, la major part de les 21 plantes aromàtiques, arrels i espècies són collides a Santa Coloma cadascuna en el seu moment òptim per obtenir les aromes desitjades i després són assecades. La resta provenen del Parc de les Olors d’Araós a la Vallferrera, també assecades.

Les nous verdes es maceren en bóta i la resta d’ingredients es maceren en bidons d’acer inoxidable amb aiguardent anisat, obtingut per destil·lació en un alambí de llenya. Es deixa durant 40 dies a sol i serena i es xinxolla periòdicament. Tot seguit es filtra i s’embotella tapant amb suro natural.

Back To Top